Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. september 2000 kl 21.30 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 17. september kl 21.30
St. Mikael (11:12)

Akuttavdelingen i fare

Sjefsoverlege på St. Mikael, Lars Wenkman, er bekymret. Han er innkalt til styremøte om sykehusets fremtid og er svært usikker på hva utfallet. Han gruer seg, og når han må fortelle overlege Jan Mattson at han ikke er velkommen på møtet, blir saken bare verre.

Wenkman tror nemlig at Mattson kan sette sykehusets fremtid i fare med sine uventede utbrudd. Dette får Mattson til å stille spørsmålstegn ved sin egen oppførsel, men han får støtte fra kollegene som mener han burde få delta på styremøtet. Mattson er jo tross alt sykehusets overlege.

Dr. Jörgen Cedermark og familien er på flyttefot, og hans kone har tatt med ungene og reist til foreldrene sine for å slippe unna flyttesjauen. Dermed er Jörgen alene hjemme, og han tenker på Yvonne Hallman. Hans følelser for kollegaen er fremdeles ikke helt borte...

Max havner i en merkelig situasjon i kveldens episode. Han blir helt tilfeldig kjent med en gammel mann som ikke helt husker hvor han bor, og Max tar på seg ansvaret med å få han hjem.

Om serien
St. Mikael er et av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst.

De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.15


Bilde
1. Max (Emil Forselius) og Dr. Cedermark ( Mats Långbacka). (Foto: Björn Edergren)
2. Jan Mattson (Leif Andrée) og Lars Wenkman (Björn Gedda). (Foto: Joakim Strömholm)

Svensk dramaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).