Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. desember 2013 kl 01.40 Film: Klienten

En intens psykologisk thriller


Denne amerikanske thrilleren er fra 1994, og laget etter en av forfatteren John Grishams bestselgere, "The client". Susan Sarandon og Tommy Lee Jones har hovedrollene i filmen som handler om en gutt som blir vitne til en mafia-advokats selvmord. Før han dør tilstår han at det var mafiaen som sto bak mordet på en senator. Snart er både gangstere og statsadvokaten på jakt etter 11-årige Mark.

Gangsteren Barry Muldano (Anthony LaPaglia) er i hælene på Mark, og i desperasjon oppsøker Mark kontoret til den alkoholiserte advokaten Reggie Love (Susan Sarandon). Mafiaen er etter dem, og det er også den tøffe statsadvokaten (Tommy Lee Jones) som vil presse Mark til å fortelle alt han vet om mordet på senatoren. Reggie Love kjemper for å garantere sikkerheten til Mark og hans familie.

Forholdet mellom advokaten Reggie Love og gutten Mark Sway (Brad Renfro) er i sentrum for handlingen, og gir mulighet for fine karakterskildringer. Susan Sarandon klarer å skape en rolle som gir inntrykk, fordi hun fremstår som en person med en vanskelig fortid, en fortid som ligger til grunn for de valgene hun tar. – Dette er kanskje mer enn filmen strengt tatt trenger, men ikke desto mindre er det et velkomment bidrag til denne psykologiske thrilleren, skrev en amerikansk kritiker.

Filmen er sendt tidigere

Amerikansk produksjon
Originaltittel: "The client"
Regi: Joel Schumacher
Medvirkende: Blant andre Susan Sarandon, Tommy Lee Jones, Anthony LaPaglia, Brad Renfro, Mary-Louise Parker og David Speck.
PressekontaktPresse, tlf: 414 28 800