Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. november 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Sarah Lund i fare

Sara Lund (Sofie Gråbøl) befinner seg plutselig i faresonen i kveldens episode. (Foto: Tine Harden)
Sara Lund (Sofie Gråbøl) befinner seg plutselig i faresonen i kveldens episode. (Foto: Tine Harden)
Den selvrådige og stedige etterforsker Lund har funnet Prest ille tilredt i kirken, og gjerningsmannen er fortsatt i bygget. Hva gjør Lund for å unslippe den farlige situasjonen?

Ikke mindre sta og iherdig er justisminister Buch. Forgjengeren hans, Mondberg, gir seg etter at Buch har presset ham hardt for å få konkret informasjon om den to år gamle Afghanistan-saken. Deretter går Buch ut offentlig og mistenkeliggjør enkelte regjeringskolleger.

Sjalu og mistenksom følger Raben etter sin kone som er på vei til en fest på Offiserskolen. Selv blir han forfulgt av politiets etterretningstjeneste (PET). Og plutselig står Raben ansikt til ansikt med sin svigerfar, obersten.

Om serien
Den populære, danske krimserien Forbrytelsen, har Sarah Lund, spilt av Sofie Gråbøl, i den viktigste hovedrollen.
I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret. Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fengslet soldat og familiefar, Jens Peter Raben.

Dansk kriminalserie i 10 deler. 2009
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Ken Vedsegaard, Mikael Birkkjær, Morten Suurballe, Preben Kristensen, Charlotte Guldberg, Stine Prætorius, Flemming Enevold m.fl.

Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900