Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. juni 2009 kl 19.55 Skjergardsmat

Jakter på god smak

Matias Jungar (t.v.), Michael Björklund  og barista Lari Järnefelt. (Foto: YLE)
Matias Jungar (t.v.), Michael Björklund og barista Lari Järnefelt. (Foto: YLE)
Michael og Matias går på fuglejakt i Vasa skjærgård i kveldens program. Litt senere får de eksperthjelp av en barista.

Kveldens "Skjergardsmat" blir gjennomsyret av viltsmak i kveld. De to gutta får prøve seg på fuglejakt og Michael tilbereder en saftig og delikat elggryte. Selv om det er sommer her nå, så begynner det å nærme seg jul på Strømsø. Barista Lari Järnefelt lager en deilig dessertkaffe med julesmak.

Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.

Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.

Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.

I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: Strömsö mat

Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Strömsö mat 
  • Les mer