Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juli 1999 kl 23.15 Kvinnen i hvitt

Kvinnen i hvitt (t)


NRK1 fredag 2. juli kl 23.15
Kvinnen i hvitt (5:12)

Anmodning om aktiv dødshjelp

Den autoritære og aldrende Maxime de Montpensy, svigerfar til Daniel Roux, skaper nye vanskeligheter for kvinnen i hvitt, smertelegen Margaux Dampierre. Hun blir igjen anklaget for å ha forvoldt en pasients død. Sladderen går i den franske provinsbyen.
I forrige episode fikk vi vite at Margauxs tidligere lærerinne, Mademoiselle Jeanne, har fått diagnosen uhelbredelig cancer. Lidelsene får henne til å anmode Margaux om gjøre slutt på det hele.
I mellomtiden har Bernard opptrådt litt for kjapt for Margaux. Han har kjøpt et hus slik at de snarest kan flytte sammen. Men Margaux er så langt fra klar for en slik kobling. Han må nok smøre seg med tålmodighet en stund til.
Margaux får dessuten andre ting å bekymre seg for. Sønnen Eric har hatt et uhell med hesten sin, og skaden hans er såpass alvorlig at han bør opereres av en spesialist. Den dyktigste kirurgen i nærheten synes å være nettopp den intrigante Montpensy, en mann som Margaux ikke vil se i nærheten av Erics sykeseng.

Sandrine Bonnaire
Serien, hvis originaltittel er \"Une femme en blanc\", har Sandrine Bonnaire i hovedrollen som Margaux. Franske Sandrine Bonnaire er født i 1967 i Gannat, Frankrike og vokste opp i en familie med ni søsken. Hun møtte William Hurt i 1991 og fikk datteren Jeanne med ham. I dag bor hun i Paris og er en kjent, fransk skuespillerinne.

NRK1 fredag kl. 23.25
Bilde
Margaux blir igjen anklaget for å ha tatt livet av en pasient.

Fransk dramaserie i tolv deler
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I hovedrollene: Sandrine Bonnaire, Christian Brendel, Jean-Claude Adelin, Jerome Hardelay, Laure Killing, Francois Perrot, Victor Garrivier, Daniel Rialet
France Television distribution