Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juli 1999 kl 20.05 Bli med på Antikktorget

Bli med på Antikktorget (ttv)


NRK1 onsdag 21. juli kl 20.05
Bli med på Antikktorget (4:6)

Klokker i Antikktorget

Vi er kommet til fjerde program i serien \"Bli med på Antikktorget\" fra Vestkanttorget i Oslo. Ruth Wærdahl Wesenlund er programleder og omviser, og tema i dag er blant annet klokker.
Mange mennesker hadde med seg klokker til Antikktorget som de ville ha vurdert. Store klokker, klokker til å henge på veggen og mindre til å ha rundt halsen eller til å ha med seg på reise. - Detaljene avgjør ofte verdiene, forteller klokkeekspert Gordon Selmer Nord.
Et gammelt tremøbel vakte interesse, særlig fordi det antageligvis var satt sammen av to møbler. Ekspert Knut Holter vurderer også et skriveskrin - eller er det kanskje en barnekommode?

Om serien
Hva er det du egentlig har på loftet eller i en krok i stua? Hvor gammelt er det? Kanskje det har en verdi som gjør at du bør høyne hjemforsikringen? Kanskje det er en fantastisk historie bak antikviteten som bare en ekspert kan vite? Masse mennesker har strømmet til Vestkanttorget for å bli med i programmet og la våre eksperter vurdere sine gjenstander. Her blir det mange morsomme historier og overraskelser for både den som er i ruta og den som sitter i stua.
- Dette er både underholdende og lærerikt, sier prosjektleder Mette Janson.
Vestkanttorgets myldrende lørdagsaktivitet blant allehånde boder og selgere av \"brukt og antikt\" er bakteppet når NRK inntar et hjørne av denne plassen på Majorstuen i Oslo.
Eksperter på alle områder
På Vestkanttorget vil det være eksperter på sølvsaker, kinesisk og europeisk porselen, glassgjenstander, bondeantikviteter, byantikviteter, messing og tinn, dukker, leketøy, bamser, maritime gjenstander også videre - her vil ekspertene innen alle disse områdene være tilstede.
Omviser er Ruth Wærdahl Wesenlund, som selv er ekspert på dukker. Hun er en lidenskapelig dukkesamler og har et \"helt hav\" av dukker i hjemmet sitt.

NRK1 onsdag kl 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Klokkeekspert Gordon Selmer Nord vurderer en veggklokke i \"Antikktorget\". (Foto: Knut Fjeldstad)

2. Ekspert Knut Holther undersøker et skriveskrin - eller er det kanskje en barnekommode? (Foto: Knut Fjeldstad)

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Ruth Wærdahl Wesenlund
Prosjektleder: Mette Janson, 23 04 75 14
e-post: antikktorget@nrk.no