Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. juni 2005 kl 23.25 Politiagentene

Agenter på glattisen

Sengekameratene Dani Mayo (Roxane Wilson) og Peter Church (Peter Phelps) i
Sengekameratene Dani Mayo (Roxane Wilson) og Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". ( (Foto: Beyond Distr.)
Oscar Stone fører an i en operasjon mot to størrelser innen narkotikamiljøet i byen, men havner på glattisen sammen med den prostituerte Brittany som er politiagentens "kontakt" i miljøet. Internt i spanergruppen går det mot en normalisering i forholdet mellom de blivende foreldrene Danni og Church.

En mindre operatør innen narkotikatrafikken i Melbourne, Mick Dooley, står i ledtog med en av de store haiene. Dooley pleier fra før nære forbindelser med den prostituerte Brittany. En tid etter at Stone har engasjert henne som kontakt, oppdager han at jenta misforstår oppvartningen av henne. Britanny viser seg å trekke veksler på Stone i det som skulle være et rent profesjonelt forhold. Snart er Britanny helt ute av kontroll.

Under samme tak
Danni og Church havner i et dilemma mange unge par gjør; de kjøper seg et rimelig hus som trenger renovering og oppdager at de ikke egner seg noe særlig til å gjøre jobben. Spesielt er Church treg med å få satt i gang, noe som tærer alvorlig på Dannis tålmodighet.

Mer om serien
Søndager på NRK2 i sommer blir det gjensyn med sesong 5 av den australske serien "Politiagentene" (Stingers), et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57