Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. oktober 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Same-rapp i Kjempesjansen!


Kveldens Kjempesjansen byr på overraskende toner med rappegruppen Slincraze fra Kautokeino. De konkurrerer mot både operasangere og en cellist. Med andre ord – stor bredde i ukas utgave av musikkonkurransen.

Som vanlig har Dan Børge Akerø plukket fra øverste hylle når det gjelder musikalske deltakere i det femte programmet av Kjempesjansen. I uken frem mot sending konkurrerer tre band i nettsjansen. Les mer om disse her: www.nrk.no/kjempesjansen.

Her er ukens deltakere i Kjempesjansen:

Pitsj
A capella-gruppen "Pitsj" består av fem jenter, hvorav fire fra Oslo: Søstrene Ane og Ida Roggen og søstrene Benedikte og Anine Kruse. Fra Bergen kommer Tora Augestad. Alle fem driver med sang, musikk og teater. På repertoaret står pop, norske slagere og jazz. De drømmer om internasjonal anerkjennelse.

Slincraze
Dette er en kul duo fra Kautokeino som synger noe så sjeldent som samisk rapp. Gruppen består av 15 år gamle Nils Rune Utsi og 25 år gamle Annbjørg Hætta. Til daglig går Nils Rune fortsatt på skolen, og Annbjørg studerer farmasi. De drømmer om å lage et album som selger til gull.

Ingrid og Yngve
Kjærestene Ingrid Vetlesen (25) og Yngve A. Søberg (28) studerer begge ved Operaakademiet i København. Ingrid kommer fra Haslum i Bærum og Yngve fra Oslo. De drømmer om å bli solister på store scener ute i verden.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen
18 år gamle Frida kommer fra Horten og spiller cello. Hun er elev ved videregående skole i hjembyen og drømmer om en dag å bli solocellist.

Dommerne
På lørdag vikarierer Kari Gjærum for dommer Gro Shetelig Kruse. For øvrig er Jon Willy Rydningen og Ole Edvard Antonsen fagdommere.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside