Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. desember 1998 kl 13.10 Slipp Willy fri 2

Slipp Willy fri 2 (t)


NRK1 søndag 27. desember kl 13.10
Slipp Willy fri 2

Spekkhoggeren Willy på nye eventyr
Spekkhoggeren Willyog 12- åringen Jesse møtes igjen. Sammen finner de veien ut av en livstruende miljøkatastrofe, og som et høyst uvanlig vennepar peiler de seg rett inn i våre hjerter. Dagens familiefilm er en oppfølger av verdenssuksessen \"Slipp Willy fri\" fra 1993.
Spekkhoggeren Keiko ble en av Hollywoods store stjerner gjennom sin rolle i de to filmene. Senere ble det avslørt at Keiko selv levde under kummerlige forhold i et akvarium i Mexico by. I september i år laget han avisoverskrifter over hele verden da han etter 16 år i utlendighet ble brakt tilbake til sitt hjemland Island. Flytteoperasjonen var et resultat av en voldsom PR-innsats fra den amerikanske organisasjonen \"Free Willy-Keiko Foundation\". Den kostet 16 millioner kroner og ble fulgt av 240 journalister under voldsom virak.

Vennskap
I den første filmen var spekkhoggeren Willy, en 3,5- tonns hval fra de store havdyp, en ulykkelig og aggressiv fange i en fornøyelsespark. Den ensomme muskelbunten fra havet fant en forbundsfelle i en foreldreløs 12-års guttunge, Jesse (Jason James Richter), som etter mye strev hjalp sin nye venn tilbake til havet.

Denne gangen er altså Willy virkelig fri, og de to treffer hverandre ganske tilfeldig igjen. Men idyllen varer ikke så lenge. På grunn av en omfattende oljekatastrofe er Willy nemlig truet på livet. Og hvem andre enn nettopp Jesse står klar til å hjelpe?
Men for å kunne yte nødvendig livredning må Jesse utsette seg selv for livsfare. Da er det godt å ha en kraftig spekkhogger som forstår at en tjeneste er en tjeneste verd...

Teknisk utfordring
Med en spekkhogger i hovedrollen og en handling som dreier seg om miljøkatastrofe, oljebrann og store redningsdåder, stilte filmen produsentene overfor enorme tekniske utfordringer. Det ble da heller ikke spart på finansielle eller menneskelige ressurser.
Det meste av filmen ble tatt opp på en kyststrekning like nord for Seattle i Washington - et særdeles vakkert område rikt på dyreliv i hav og på land.
NRK1 søndag kl 13.10

Bilder (2 motiver via NTB/Data-tv/Internett)
To gode venner, Jesse (Jason James Richter) og spekkhoggeren Willy.

Amerikansk familiefilm fra 1995
Regi: Dwight Little
Originaltittel: Free Willy 2: The Adventure Home
Jason James Richter, Francis Capra, Mary Kate Schellhardt, August Schellenberg og Jayne Atkinson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51