Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. desember 2006 kl 22.30 Norsk humor: Otto Jespersen

Rikets krasse røst

Otto Jespersen som Baron Blod. Foto: Ole Kaland, NRK
Otto Jespersen som Baron Blod. Foto: Ole Kaland, NRK
Otto Jespersen er ikke kjent for å bruke silkehansker når han harselerer med offentlige personer og det flerkulturelle Norge. I kveld blir vi med tilbake til starten med Revolvermagasinet og The Show, og fram til Rikets røst.

På veien blir det et gjensyn med mange av Otto Jespersens karakterer, som Friskusen, Birger, Nazi-Per og Baron Blod, og tordentalene han leverte mot Ari Behn og Kjell Magne Bondevik i Torsdagsklubben.

- Veldig mange har sagt etterpå at "dette var jo ingenting. Jeg trodde du skulle rygge over meg med piggdekk". Men det er jo ikke det jeg gjør, sier Otto Jespersen. – Jeg synes kanskje jeg har fått et litt ufortjent stempel som utrolig ond og grusom, og skikkelig sjefsmobber.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no