Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. februar 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Nasjonalromantisk høydepunkt

MS Midnatsol glir gjennom vakker nordnorsk natur. Foto: Anders M. Leines, NRK.
MS Midnatsol glir gjennom vakker nordnorsk natur. Foto: Anders M. Leines, NRK.
MS "Midnatsol" tøffer nordover, og det er snart 17.mai. Våren har ikke helt fått tak i nord, og snøbygene ligger tett. Kapteinen må skrive tale og forberede feiringen av nasjonaldagen.

Mens snøen laver ned på vei til Lofoten, sitter kaptein Widding og skriver på 17. mai-talen sin som han skal holde for de forventningsfulle passasjerene. De utenlandske passasjerene uttrykker forundring over nordmenn som klamrer seg fast i den ville naturen langs Finnmarkskysten.

Ved Nordkapp er reiseleder Unni heldig da hun får vist passasjerene ørn på fuglesafari. En engelskmann har med tegneblokk og pensler for å fange den vakre naturen. Værgudene spiller imidlertid ikke på lag, helt til kapteinen tar frem sekstanten og kan måle årets første midnattsol 16. mai!

17. mai blir en vakker feiring i nord under knallblå himmel og strålende sol i Sortland. Passasjerer så vel som mannskap blir rørt til tårer.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: