Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. oktober 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)

NRK2 fedag 22. oktober kl 20.50
Fashion File (6)

Moteinspirasjon fra filmer

Designer Alexander McQueen har latt seg inspirere av filmer i sin kolleksjon for år 2000. Spesielt er det filmen \"Ondskapens hotell\" med Jack Nicholson som har skapt ideene til å lage klaustrofobiske og isolerende moter.
- De siste fem årene har McQueens moter variert fra vakkert sjokkerende til sjokkerende vakkert. Men denne sesongen er klærne både beskyttende og provoserende på en gang, mener kommentator Tim Blanks etter visningen i London.
- Det skal være litt ettersittende samtidig som det skal virke beskyttende. Da er jeg fornøyd med resultatet, sier McQueen selv.
Motene McQueen har presentert for vintersesongen har overveldet både journalistene og kjøperne. De ser både drama og besettelse i hans kolleksjon.
Fra London tar Tim Blanks turen til Paris der vi får møte modellen Claudia Schiffer i et kort glimt. Hun er ikke selv på catwalken denne gang, men ved designeren Gilles Dufours side som støtte. Han har arbeidet for Karl Lagerfeld i 15 år, men er nå ute med sin egen kolleksjon, som
får tilbakemelding som både sjarmerende og sensuell mote.
I dagens møte med en fersk modell får vi stifte nærmere bekjentskap med Lia Crowe som har jobbet i bransjen i halvannet år. Hun er nå 21 år, og føler hun har fått oppleve mye.
- Min avgjørelse om å bli modell var et ønske om å reise hjemmefra og oppleve det å være internasjonal. Jeg får se mye, men samtidig vet jeg at det er for et begrenset antall år jeg kan ha denne jobben, sier Crowe.
Tim Blanks har også vært i New York i denne utgaven av \"Fashion File\". Der har han vært på visning hos BCBG og snakket med designeren Max Azaria. I tillegg har han tatt turen til Tuleh og møtt deres designere Josh Patner og Bryan Bradley. Dermed skulle det være nok av moter å beundre og iaktta også i kveldens episode.

Om \"Fashion File\"
Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\".
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.
Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger han både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert om hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser frem og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier idet den tar for seg motene i nåtiden og tiden fremover mot milleniumet.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Bilder lagt ut i uke 37, 38, 39 og 40.

Kanadisk produksjon
Kommentator: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18

\0\0\0