Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. september 2009 kl 20.05 Elixir

Operasjon og duellering

 Bjørn Dæhlie gir Anne Rimmen strykkarakter på utstyrsfronten når hun møter opp med et klenodium av et par langrennsski - merket med klasse 6B. (Foto: Mastiff)
Bjørn Dæhlie gir Anne Rimmen strykkarakter på utstyrsfronten når hun møter opp med et klenodium av et par langrennsski - merket med klasse 6B. (Foto: Mastiff)
Det ser mørkt ut for den ferske løpespiren Finn Bjelke som blir lagt på operasjonsbordet på grunn av en vond tå. Og Bjørn Dæhlie gir Anne Rimmen strykkarakter på utstyrsfronten. Hun møter opp med et klenodium av et par langrennsski - merket med klasse 6B.

De sju kjendisene er i full gang med treningen, og utfordringene står i kø. Etter første møte mente Per Haugsrud at Abid Raja var et naturtalent i golf, men han endrer straks mening når han skal prøve å lære Abid å putte.

Utfordret til duell
Trond Espen Seim aner fred og ingen fare under trening med Kjetil André Aamodt. Helt til de plutselig blir avbrutt av en overraskelse. Det viser seg at de ikke lenger er alene om å nå målet. Finn Christian Jagge har nemlig tatt på seg det oppdraget å gjøre skuespiller Henrik Mestad til en alpinist. Selv om Henrik aldri har hatt slalåmski på beina, er han tøff nok til å utfordre Trond Espen til duell – og konkurransen er i gang.

Henriette har satt seg som mål å gå en diplomkamp i boksing, og for å få inspirasjon tar hun turen til Kiel for å se Cecilia kjempe om VM-tittelen.

Om serien
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. Målet med serien er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene. I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot det sportslig målet som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang.

Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge trener skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch. Komiker Jonna Støme bestemmer seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener, Ådne Søndrål. Radiofantomet Finn Bjelke overbeviser Ingrid Kristiansen om at det er et mål nok i seg selv å bare komme seg rundt Sognsvann. Henriette Bruusgaard går i bokseringen med Cecilia Brækhus som trener.

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no