Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 13. november 2009 kl 22.10 True Blood

Demonutdrivelse

Det blir demonutdrivelse i sørstatssumpene i kveldens episode da Lettie Mae vil gjennomgå en eksorsisme for å slutte å drikke. Foto: HBO
Det blir demonutdrivelse i sørstatssumpene i kveldens episode da Lettie Mae vil gjennomgå en eksorsisme for å slutte å drikke. Foto: HBO
Etter å ha latt Bill drikke blodet sitt, betror Sookie seg til vampyren med sin mørkeste hemmelighet.

Sookie ga jomfrudommen sin til Bill – og lot ham drikke blod fra halspulsåren sin. Nå som de har kommet så nær hverandre tør hun endelig betro seg til ham med sin mørkeste hemmelighet, og et drag av hevn farer over Bills bleke ansikt.

Jason betyr trøbbel
Etter å ha tatt stadig flere brukerdoser med "V", er Jason desperat etter mer, og oppsøker Lafayettes hus. Lafayette kjenner igjen kroppsspråket og desperasjonen til en junkie, og vet at Jason betyr trøbbel.

Eksorsisme
Taras mor trenger penger til en eksorsisme for å få "demonene" ut av henne. Alkoholismen får stadig større grep om henne, og selv om hun er lut lei, klarer ikke Tara å snu ryggen til.

Desperat etter blod
Suget etter mer vampyrblod gjør at Jason blir stadig mer uvøren. Han reiser til Fangtasia for å skaffe mer "V" – men tenker ikke over hvor farlig det er å be om blod fra vampyrer. Junkier som ham kan fort kan bli middagsmat…

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Sendt tidligere.


Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: "Burning House of Love"
Manus: Alan Ball
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900