Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 26. desember 1998 kl 19.05 De tre tenorer i Paris

De tre tenorer i Paris


NRK2 lørdag 26. desember kl 19.05
De tre tenorer i Paris

Musikalsk hyldest til fotball- VM
Det bøor gjensyn med verdens mest berømte trio, José Carreras, Placido Domingo og Luciano Pavarotti, og trioens største enkelstående konsert i form av en hyldest til fotball-VM. På Champ-de-Mars, foran Eiffeltårnet i Paris, sang de tre tenorer for flere hundretusen mennesker.
Den verdenskjente dirigenten James Levine dirigerer L\'Orchestre de Paris, og arrangementene står den ikke mindre kjente pianisten og komponisten Lalo Schifrin for.
Verdensstjerner
Carreras, Domingo og Pavarotti er navn som alle kjenner, selv de som ikke er operainteresserte. De tre tenorer har gitt ut to album, som er solgt i utrolige 23 millioner eksemplarer. De er rett og slett musikkhistoriens mestselgende klassiske artister.
I 1990 holdt de tre tenorer sin første konsert. Den ble holdt i Roma, for et utvalgt publikum på seks tusen. I 1994, under fotball-VM i Los Angeles, ble konserten sett av mer enn 1,3 milliarder mennesker fordelt på 108 land. De har uten tvil gjort klassisk musikk tilgjengelig for et stort publikum.

Nytt repertoar
I dagens konsert byr de tre tenorer på et helt nytt repertoar med opera-arier og verdenskjente sanger, framført på fransk, spansk, engelsk, italiensk og portugisisk.
Den imponerende scenen har Eiffeltårnet som bakgrunn.
Fotballelskere
De tre tenorene er lidenskapelige fotballelskere, og var tilstede under finalene både i 1990 og 1994. Luciano Pavarotti var faktisk en lovende fotballspiller før operakarrieren skjøt fart for alvor.
Alle tre er overlykkelige over å få synge sammen igjen - ikke minst ved en slik begivenhet.
NRK1 lørdag kl 19.05
Tidligere sendt NRK1 10.7.98

Bilder elektronisk via NTB/Data-tv/Internett
1. Verdens mest berømte - og fotballelskende - trio sørget for den musikalske hyldesten til fotball-VM. José Carreras, Luciano Pavarotti og Placido Domingo.

2. Carreras, Domingo og Pavarotti gir konsert i Paris i forbindelse med fotball-VM.

Britisk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83