Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 8. april 2007 kl 07.03 Sølvsuper

Sølvsuper

Varazdat Grigoryan (foto: NRK / Andreas Lunnan).
Varazdat Grigoryan (foto: NRK / Andreas Lunnan).
Armensk redaktør i norsk avis
Han er utvilsomt den eneste armenske redaktør i norsk presse. Faktisk den eneste redaksjonsleder i dette land som styrer en avis der innvandrere dominerer.

Varazdat Grigoryan fra Jerevan sørger nemlig for at det i Levanger-Avisa hver eneste lørdag dukker opp to hele sider under avishodet "Nordlig regnbue". I mer enn seks år har dette enestående fenomenet blomstret i lokalavisens helgetilbud, og i løpet av denne tiden har hundrevis av våre nye nordmenn bidratt med artikler, reportasjer og kommentarer av høyst forskjellig art.

Bred presseerfaring
- Jeg har en frodig fortid som pressemann hjemme i Armenia, men etter regimeskiftet først på 1990-tallet ble avisene kneblet og journalister forfulgt, forteller Varazdat som kalles Vili blant norske venner.

– Jeg måtte flykte fra mitt kjære hjemland for å berge liv og helse, og levde i fortvilelse i lange tider. Ved et lykketreff kom jeg omsider til Norge, og nå er jeg verdens lykkeligste mann. Her kan jeg gjøre nytte for meg igjen. Jeg omgås positive mennesker som gløder av glede og inspirasjon, og opplever et fellesskap som gir meg den trygghet som jeg savnet gjennom så mange år.

En nordlig regnbue
- Gjennom "Nordlig Regnbue" har vi muligheten til å formidle innvandrernes tanker og erfaringer, og dermed bidra til større forståelse og integrasjon ute i samfunnet.

Tilbakemeldingene fra norske lesere styrker meg i overbevisningen om at vår pressevirksomhet er verdifull, og jeg takker ledelsen i Levanger-Avisa for at de hver uke stiller spalteplass til vår disposisjon, understreker Varazdat.

SØLVSUPER på NRK P1 søndag 8. april - påskedags morgen.

Programmet er ved Andreas Lunnan