Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2003 kl 20.30 LørDan

Plateaktuelle karer

Bo Kaspers orkester gjester LørDan i kveld.(Foto: Sony Music)
Bo Kaspers orkester gjester LørDan i kveld.(Foto: Sony Music)
Dan Børge ønsker i kveld fire svensker velkommen til "LørDan". Bo Kasper, Mats Asplén, Fredrik Dahl og Michael Malmgren utgjør den populære kvartetten Bo Kaspers orkester.

24. september slapp de platen "Vilka tror vi att vi är", gruppens sjette album. De debuterte i 1993 med "Söndag i sengen" og har mange lojale tilhengere her til lands.

Dan Børge Akerø får også besøk av flere aktuelle gjester, og det blir en ny runde av "Kjempesjansen".

Deltager 1:
Birgitte G. Velsvik (20) med ungdomsgospelkoret Respons.

Sanger fra Ålesund. Koret er fra Ålesund og omegn, Møre og Romsdal

Birgitte G. Velsvik har blant annet spilt hovedrollen i en oppsetning av "Fame", og satt opp egne selvskrevne forestillinger. I 1996 begynte hun som solist i ungdomsgospelkoret Respons. De siste par årene har hun også vært dirigent og låtskriver for koret. Respons er et kreativt, kristent kor, som musikalsk spenner fra salmer i ungdommelig stil til gospel, pop og jazzrock. Et mål er å gi ungdommene fra 8. klasse og oppover en mulighet til å utvikle seg musikalsk og kreativt. Sammen med koret har Birgitte flere konserter, turneer og utenlandsturer bak seg.

Deltager 2:
Mona Holm (22)

Torader-spiller fra Sørskogbygda, Hedmark

Mona Holm er første, og foreløpig eneste, student ved Musikkhøgskolen i Oslo med torader som hovedinstrument. Hennes store lidenskap er musikken, og hun har et stort ønske om å få toraderen "ut til folket". Hun vil vise det norske folk at torader ikke bare er et "tjoho"-instrument. Holm har vunnet en rekke priser, bl.a. 8 gull i NM og sølv i nordisk mesterskap på torader. Hun har gitt ut to CD-er, medvirket i flere Tv-programmer og mottatt en rekke priser.

Deltager 3
Frank Runar Gansmo (30)

Operasanger fra Jøa i Fosnes kommune, Nord-Trøndelag. Klassisk sang/Baryton

Frank Runar Gansmo er en 30 år gammel odelsgutt, som fremfor et usikkert liv som bonde, har valgt å satse på en enda mer usikker tilværelse som operasanger. Han har gått fire år på Musikk-konservatoriet i Trondheim og studerer nå på tredje året ved Operahøgskolen i Oslo. I 1996 bestemte han seg for at han innen ti år skulle få en større rolle og opptre på en anerkjent operascene. Av roller har han bl.a. gjort Perchik i "Spellemann på taket" i Sandefjord og Falke i "Flaggermusen" i Steinkjer.

Deltager 4:
Ola Kvernberg (22)

Fiolinist fra Elnesvågen i Fræna kommune, Møre og Romsdal

Ola Kvernberg lærte seg å spille fiolin som liten gutt. Han har sterke røtter i folkemusikken og har spilt gammeldans og klassisk fiolin i 10år. Som 16-åring fant han jazzen. Som18-åring dro han til Oslo for å prøve å bli kjent med Jon Larsen og Hot Club de Norvège, og han fikk sitt offisielle gjennombrudd sammen med dem under Djangofestivalen i 2000. Dette samarbeidet har resultert i flere CD-utgivelser som har høstet strålende kritikker. Ola Kvernberg har spilt på en rekke jazzfestivaler i Norge, turnert i utlandet, mottatt flere priser og medvirket på totalt seks CD-utgivelser inklusiv en soloplate. For tiden går han 3.året på Jazzlinja på Musikk-konservatoriet i Trondheim. Han har spilt med mange store jazznavn, som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Les Paul, Ulf Wakenius og Svend Asmussen.


Om "Kjempesjansen"
Unge, utetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364