Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. juni 2013 kl 23.10 Shakespeares skjulte sannhet

Må litteraturhistorien skrives om?


Var William Shakespeare bare en marionett for et hemmelig broderskap? Var Hamlet, Macbeth og de andre mesterverkene i virkeligheten skrevet av en helt annen? Kryptologen og organisten Petter Amundsen hevder han kan bevise dette. Men Shakespeare-eksperten Robert Crumpton kommer til Norge for rive teorien hans i biter.

Romeo og Julie. Othello. Macbeth. En midtsommernattsdrøm. Hamlet. Listen over William Shakespeares mesterverk er like lang som poeten og skuespillforfatteren er kjent. Med 38 skuespill, 154 sonetter og utallige dikt, betraktes Shakespeare som den største engelskspråklige forfatteren og verdens mest fremragende dramatiker noen sinne. Men er suksessen egentlig hans?

Skjulte koder
I dokumentaren "Shakespeares skjulte sannhet" jakter amatørkryptografen Petter Amundsen på sannheten bak legenden. Selv er han overbevist om at det ikke er Shakespeare selv som har skrevet litteraturhistoriens mest kjente verker. Han mener å ha funnet skjulte koder i tekstene som beviser dette.

Amundsen hevder han har bevis på alle sine teorier, men ingen Shakespeare-eksperter har foreløpig villet møte ham – før nå. Skuespiller og Shakespeare-ekspert Robert Crumpton bestemmer seg for å bli med til Norge for å knuse Amundsens teorier.

Hvem av dem har rett?

Norsk dokumentar (2013)
Produksjon: Videomaker AS
Regissør: Jørgen Friberg
Pressekontakt: Beatriz Rivera
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900