Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. august 2004 kl 20.05 Friidrett: Golden League fra Zürich

Siste test før OL

Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra "Weltklasse"-stevnet i Zürich. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er bare èn uke før OL begynner i Athen. For deltakerne i Golden League-stevnet "Weltklasse" i Zürich er dette en gyllen mulighet for å teste formen og måle seg mot konkurrentene. Det er litt av et stjernelag som setter hverandre stevne i Sveits i kveld.

OL er selvfølgelig hovedmålet for verdens friidrettsstjerner. Ingenting henger høyere enn et OL-gull, men de seks konkurransene i Golden League er definitivt blant årets viktigste stevner. Det er det flere grunner til.

Gullpremie
For det første deltar verdens beste utøvere, og det er dermed høyt nivå og stor prestisje. For det andre lokker premien om én kilo rent gull til den som vinner alle de seks konkurransene i sin øvelse. Det er selvsagt vanskelig å seire i alle konkurransene, men når startskuddet går i Zürich, er det fremdeles fem utøvere som har sjansen.

Det er Felix Sanchez (400 m hekk), Christian Olsson, (tresteg), Virgilijus Alekna (diskos), Tonique Williams (400 m) og Hestrie Cloete (høydehopp). Med seier i Zürich vil de bare være to konkurranser unna gullbarren, samt naturligvis stille som skyhøye favoritter når OL begynner en uke senere.

Verdensstjerner
"Weltklasse" lever absolutt opp til navnet sitt, spesielt hvis man ser på startfeltet på mellomdistanse-løpene. Åtte av verdens ti beste 1500 meter-løpere stiller til start, og på 800 m stiller dansk-kenyaneren Wilson Kipketer i spissen for et meget sterkt felt. Mosambiks Maria Mutola er favoritt på kvinnenes 800 m.

Kommentatorer er Lars Lystad og Karen-Marie Ellefsen.


NRK Sport
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen , 23 04 95 05/91 69 24 21
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41/92 01 55 79