Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 27. november 2009 kl 22.05 True Blood

Kjærlighetens velbehag

I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
Bill bryter et vampyr-tabu ved å beskytte Sookie – og må betale en høy pris for sine handlinger.

Jason og Amy bryter egne tabuer ved å kidnappe en vampyr ved navn Eddie for å forsyne seg av blodet hans. Lettie Mae er tilsynelatende kurert, og en skeptisk Tara konsulterer Miss Jeanette for å vurdere mulighetene for å utdrive sin egen indre demon.

Får Sam som livvakt
Sookie kommer hjem etter nok en forferdelig tragedie, og overtaler Bill til å la Sam være hennes livvakt mens Bill er borte.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod, kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

I rollene: Anna Paquin (Sookie), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell
(Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason), Rutina Wesley (Tara Thornton), Chris Bauer
(Andy Bellefleur), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds) og Jim Parrack (Hoyt Fortenberry).

Sendt i går.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: True Blood
Produsert av HBO
Produsert av Alan Ball, basert på "The Sookie Stackhouse novels" av Charlaine Harris.
Manus: Brian Buckner
Regi: Anthony Hemingway
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900