Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 25. oktober 2009 kl 21.00 House

Hemmelig agent i fare

I ferd med å velge ut sin neste utfordring sammen med teamet blir House hentet av CIA for å redde en hemmelig agent. (Foto: NBC Universal)
I ferd med å velge ut sin neste utfordring sammen med teamet blir House hentet av CIA for å redde en hemmelig agent. (Foto: NBC Universal)
Midt i en diskusjon om hvilken pasient House og legene hans skal bryne seg på denne gangen, blir House plutselig hentet av CIA og fløyet av gårde i helikopter.

En ung racerbilsjåfør blir brakt til sykehuset etter at hun opplevde synsforstyrrelser midt i et løp og like etter mistet bevisstheten. Legene i Houses team mistenker at det dreier seg om er heteslag, men pasienten utvikler stadig flere symptomer. Dr. Brennan mener symptomene ligner mistenkelig på noe han har sett før – da han arbeidet som lege i et u-land.

Et attentatsforsøk?
House blir med CIA-agenten til deres hovedkvarter for å se til en svært syk agent. Han kan ha blitt forgiftet under et opphold i Sør-Amerika. House får en telefon fra Foreman mens han sitter i CIAs private jetfly, men Foreman, som kjenner til Dr. Houses skrøner, nekter å tro at House er hentet av CIA.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn har kvittet seg med sitt gamle team og en rekke kvalifiserte leger kjemper nå om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt å ha litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein ("Ally McBeal"), Robert Sean Leonard ("Dead Poets Society"), Omar Epps ("Akutten", "Skrik 2").

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "Whatever it Takes"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Peter Jacobson (Taub), Anne Dudek (Amber), Olivia Wilde ("Thirteen").
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900