Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. november 2006 kl 22.30 Migrapolis: En å se opp til

Forbilder

Inger Ellen Nicolaisen og Migrapolis-reporter Karyn Bennett-Lund (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Inger Ellen Nicolaisen og Migrapolis-reporter Karyn Bennett-Lund (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Hvem som er et forbilde, kommer an på øynene som ser. Noen er mer kontroversielle enn andre. Inger Ellen Nicolaisen er kjent for å være en tøff leder, men allikevel er det mange som ser opp til henne.

I Misvær i Nordland bor Inger Ellen Nicolaisen, en av Norges fremste forretningskvinner. Som sjef i frisørkjeden Nikita er hun krevende og tydelig – og setter høye mål for seg selv og bedriften. – Hvis jeg ser en mulighet, er det like stressende for meg å la den gå forbi som faktisk å gjøre noe med den.

Ann Helen Vekterli, som er ansatt i Nikita, synes at Inger Ellen er et fint forbilde. – Absolutt, hun virker veldig selvsikker og setter høye mål for bedriften, det står det respekt av.

Bob Marley
Marco Da Veiga har vokst opp med musikken til Bob Marley. – Han er nesten som en bestefar for meg, ettersom pappa alltid hørte på Bob. Han er en engel, en budbringer. Og hans viktigste budskap er kjærlighet. Hva er større enn det? Ingenting.

Marcos far sier at han har hørt på Marley hver dag siden 1978, og at Marco begynte å danse til "Babylon system" allerede da han var en liten tass. – Vi elsker Bob begge to, ler Marco og faren før de spiller en låt for Migrapolis – en Bob Marley-låt selvfølgelig.

Hverdagshelten
På Tolga i Østerdalen er Mahdi Hassan blitt et forbilde og en ressurs for lokalmiljøet, alle i bygda vet hvem han er. Han jobber som barne- og kulturarbeider i kommunen. – Mange er blitt glad i meg her oppe, ja, ler Mahdi.

Migrapolis følger ham på afrikansk dansekurs for barn, og på judotrening. Der dukker en lokaljournalist opp. – For oss er det viktig å skrive om Mahdi fordi vi vet at han betyr så mye for så mange her, sier Mali Hagen Røe fra avisa Østlendingen.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice. tlf: 815 65 900 info@nrk.no