Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 6. august 2005 kl 20.10 Profil: Quincy Jones

Et musikalsk multitalent

Quincy Jones blir portrettert i kveldens
Quincy Jones blir portrettert i kveldens "Profil".
Han oppdaget Michael Jackson, og han utviklet musikkvideoteknikken. Quincy Jones er en mester i å blande forskjellige musikalske sjangre.

Han har blandet pop, soul, hip-hop, jazz, klassisk, afrikansk og brasiliansk musikk til fascinerende uttrykk, og han har tatt i bruk nesten alle midler: plater, live opptredener, film og fjernsyn.

Quincy Jones er både komponist og arrangør, han er artist og produserer filmer, fjernsyn og musikk. Han har lassevis med Grammy-, Oscar- og Emmy-priser.

"Q" har holdt koken i over 50 år, og det ser ikke ut til at han kommer til å gi seg med det første. Programmet som vises i "Profil" i kveld, er laget som en hyllest til Quincy Jones for hans mer enn 50 år med musikk.

Musikk til 40 filmer
Quincy Jones er født i 1933, og fikk sitt gjennombrudd som jazzmusiker i 1950-årene i orkestre ledet av Lionel Hampton og Dizzy Gillespie. Han har skrevet musikk til nærmere 40 filmer, for eksempel "The Pawnbroker" i 1965 og "In the Heat of the Night" i 1967, og dessuten til fjernsynsserier som "Ironside", "Roots" og "The Bill Cosby Show". Han har imidlertid høstet størst berømmelse som produsent. Han har blant annet en stor del av æren for Michael Jacksons enorme suksess med albumene "Off the Wall", "Thriller" og "Bad".

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk produksjon
Originaltittel "Quincy Jones"
Regi Michael Kantor
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83