Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. november 2004 kl 16.35 Musikk på søndag: Amelia

Danset skjønnhet – Amelia


"Amelia" er ren dans, strålende fanget på film og servert rett i fanget.(Foto: Rhombus International)
Det kanadiske danseensemblet La La La Human setter skjønnhet på spissen. Denne dansefilmen er en innovativ og estetisk nytelse med tempo, intrikate trinn og muskulatur i fokus. Regi og koreografi er ved Édouard Lock og musikken av David Lang og Lou Reed.

Etter visningen på årets ULTIMA, festivalen for samtidsmusikk i Oslo i oktober, kommer her anledningen til å oppleve dansefilmen Amelia. Etter premièren for et år siden skrev Los Angeles Times: "Amelia er ren dans, strålende fanget på film og servert rett i fanget."
Amelia er vakker, trist og nesten dvelende sexy. Den franskspråklige avisen La Presse i Montreal har beskrevet filmen som "et forstyrrende verk, med et nytt grep på tid og rom".

Koreografert kamera
Édouard Locks overføring av danseforestillingen Amelia fra ballettscene til filmstudio er fullstendig filmisk, ved hjelp av intrikat koreografi for både kamera og dansere.
David Lang har komponert originalmusikk for fiolin, cello, piano og stemmer til Amelia. Dessuten står han for regi og klipping. I tillegg kommer fem av de mest kjente sangene Lou Reed spilte inn på 60-tallet som medlem av The Velvet Underground.

Innkjøpt/egenprodusert program fra NRK Kultur
Originaltittel: Amelia (2003)
Prosjektleder: Arild Erikstad
Produsert av: Amérimage-Spectra/Media Principia
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57