Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. september 2006 kl 21.10 I skuddlinjen

Action med Clint'ern

FBI-agenten Frank Horrigan (Clint Eastwood).
FBI-agenten Frank Horrigan (Clint Eastwood).
Clint Eastwood spiller en tøff og kompromissløs FBI-agent, Frank Horrigan, som like før han går inn i pensjonistenes rekker får et oppdrag om å beskytte USAs president. Året er 1993, og Horrigan minnes 1963 da John F. Kennedy ble drept i Dallas uten at han greide å forhindre det. Kan det samme skje igjen?

Horrigan plages av en 30 år gammel skyldfølelse når han nå skal beskytte presidenten som starter en kampanje for å bli gjenvalgt. Det blir ikke bedre da en profesjonell morder, Mitch Leary, begynner å plage Horrigan med trusler og hemmeligstemplet informasjon. De fleste av Horrigans kolleger bagatelliserer denne "plageånden", men det gjør ikke agenten Lilly Raines, som i tillegg blir personlig interessert i Frank Horrigan.

Learys trusler blir mer og mer realistiske og morderisk detaljerte, og agentene Horrigan og Raines må bruke alle ressurser i en dødelig katt-og-mus lek med presidentens liv hengende i en tynn tråd.

Oscar-nominert
Filmen fikk tre Oscar-nominasjoner, inkludert en til John Malkovich for birollen som den psykopatiske morderen Mitch Leary.

Amerikansk action (1993)
Originaltittel: "In the Line of Fire"
Med Clint Eastwood (Frank Horrigan), John Malkovich (Mitch Leary), Rene Russo (Lilly Raines) m.fl
Regi: Wolfgang Petersen.
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice. tlf: 815 65 900