Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. august 2007 kl 21.30 Ukjent fiende

Storpolitisk spill


Et britisk fly går bokstavelig talt i luften etter avgang fra flyplassen Dulles i Washington D.C. i USA. Når det blir kjent at en britisk muslim står bak terrorangrepet, utløses en diplomatisk krise mellom de to nasjonene.

Den britiske ambassadøren i Washington, Sir Mark Brydon, har en enorm oppgave foran seg. Alle briter fra muslimske land som oppholder seg i USA kan bli arrestert og holdt i varetekt uten noen formell anklage.

Og etter hvert som konflikten spisser seg til, ydmyker en tidligere britisk ambassadør amerikanerne med anklager om å støtte regimet i den sentral-asiatiske republikken Tyrgyztan, som han mener bryter menneskerettighetene og systematisk bruker tortur. Desto verre blir det for ambassadør Brydon, som selv personlig kjenner presidenten i Tyrgyztan.

Relasjonen mellom Storbritannia og USA er under press på flere områder. Den britiske fallskjermjegeren Luke Gardner venter på å bli henrettet i Florida, og i Virginia forbereder hans tidligere våpenbrødre en privat militær aksjon. De er under beskyttelse av det britiske militæret, men i bakgrunnen står en amerikansk oppdragsgiver.

Britisk dramaserie i sju deler (2006)
Originaltittel: The State Within
Produsent: BBC
I rollene: Jason Isaacs, Sharon Gless, Ben Daniels, Lennie James, Eva Birthistle, Neil Pearson, Alex Jennings, Genevieve O’Reilly.

Pressekontakt: eirin.grytbakk@nrk.no, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no