Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juli 2004 kl 19.40 Født på solsiden

Store omveltninger

Richard DeVere spilles av Peter Bowles. (Foto: BBC Worldwide)
Richard DeVere spilles av Peter Bowles. (Foto: BBC Worldwide)
Audrey får nok en leksjon i sin nye sosiale status når hun besøker matvareforretningen. Plutselig fører ikke Mrs. Patterson lenger varene hun alltid har kjøpt, og i tillegg får hun ikke lenger handle på kreditt. Bedre blir det ikke da hun får høre at Richard gjør store ombygginger på eiendommen.

Richard kommer også innom butikken, der han blant annet henter sine spesialbestilte sigarer, på kreditt etter Mrs. Pattersons ønske. Audrey sitter på med Richard hjem, og får sjokkerende opplysninger om "funksjonaliseringen" som pågår på Grantleigh Manor.

Richard har blant annet byttet ut peisen med en enorm safe, men beroliger Audrey med at han i det minste vil la grunnmuren stå igjen etter ombyggingen. Da han plutselig spør henne om hjelp til å kjøpe en hest, blir Audrey så forjamset at hun går med på å hjelpe ham.

Om serien
Vi følger Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) i hennes bestrebelser for å opprettholde verdigheten når hun ser seg nødt til selge sitt kjære Grantleigh Manor. Kjøperen er den litt for lite dannede, men akk, så pengesterke Richard DeVere (Peter Bowles).

"Født på solsiden" slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste tallet noen sinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

"Født på solsiden" gikk også på NRK på begynnelsen av 1980-tallet, og vil garantert være et kjærkomment gjensyn for tilhengere av britisk, klassisk komedie.

Innkjøpt komedieserie fra BBC Worldwide.
Produksjonsår: 1979
Originaltittel: To the Manor Born: Rythms of the Earth
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector).