Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. april 2011 kl 19.40 Det pleier å gå bra

Om katten og kjærligheten


Med dokumentarfilmen "Det pleier å gå bra" viser forfatteren Beate Grimsrud, som er dobbelt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen "En dåre fri", at hun er vel verdt oppmerksomhet også som filmskaper.

Tenk at det finnes et menneske nedstappet i hver kropp - og en katt i hver katt! "Det pleier å gå bra" er en film om en høyt elsket katt, om kattens curling-matmor og om livet, når det ikke blir som planlagt.

Filmen er også er reise inn i det skapende mennesket Beate Grimsruds prosess, mens en ny roman vokser frem. En usedvanlig og poetisk fortelling om mennesker og dyr, om kjærlighet og tap og om de store eksistensielle spørsmålene rundt liv og død - skildret i Beate Grimsruds egenartede stil.

Nominert til Nordisk Råds litteraturpris
Beate Grimsrud er aktuell med romanen "En dåre fri", som har fått strålende mottakelse, og som etter en rekke priser nå er nominert fra både Sverige og Norge til Nordisk Råds litteraturpris. Hun er en allsidig forfatter, dramatiker og filmskaper som er oppvokst i Norge, men har vært bosatt i Stockholm siden 1984.

Beate Grimsrud skrev manus til den norske spillefilmen "Ballen i øyet" (2000) og som filmskaper har hun en rekke dokumentarfilmer bak seg, blant annet den Amanda-vinnende "Noen spørsmål om boksing" fra 2000.

Nordisk råds litteraturpris offentliggjøres 12. april.
"Det pleier å gå bra" vises på NRK2 torsdag 14. april kl 19.40 med reprise fredag 15. april kl. 23.40.

Dokumentaren ble første gang sendt på NRK2 i november 2010.

Svensk-norsk dokumentar fra 2010.
Manus og regi: Beate Grimsrud
Produksjon: Filmkreatörerna AB / Fjordholm filmproduksjon / Beate Grimsrud og SVT
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice