Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. juni 2001 kl 23.15 Millionloddet

Hemmelig millionær

Familien Braithwaite består av David (Peter Davidson), Alison (Amanda Redman) og døtrene (f.v.) Sarah (Sarah Churm), Charlotte (Keeley Fawcett) og Virginia (Sarah Smart). (Foto: YTV)
Familien Braithwaite består av David (Peter Davidson), Alison (Amanda Redman) og døtrene (f.v.) Sarah (Sarah Churm), Charlotte (Keeley Fawcett) og Virginia (Sarah Smart). (Foto: YTV)
I kveld blir det gjensyn med den britiske dramaserien ”Millionloddet” hvor vi møter Alison Braithwaite, en ordinær husmor med mann og tre døtre. I en forstad til Leeds lever hun et helt normalt liv med sin familie - helt til hun en dag vinner 38 millioner pund i et lotteri.

For Alison (Amanda Redman) er døtrene Virginia (Sarah Smart), Sarah (Sarah Churm) og Charlotte (Keeley Fawcett) og mannen David (Peter Davidson) det aller viktigste i livet. Hun holder i trådene hjemme og gjør det hun kan for å sikre familien et enkelt og greit liv. Men under overflaten lurer kaoset. David har utenomekteskapelige affærer på jobben, Virginia bruker mer tid på fest og marihuana enn universitetsstudier, Sarah er seriøs i alt hun gjør og tar det veldig tungt når tingene ikke går hennes vei og Charlotte finner seg ikke til rette verken hjemme eller på skolen.

Dobbeltliv
Men den største hemmeligheten av dem alle har Alison selv. Hun har vunnet 38 millioner pund i et tv-lotteri, men hun har ikke tenkt å fortelle familien om det. I stedet vil hun at de alle fem skal fortsette sitt normale liv, mens hun får sjansen til å gjøre noe for seg selv. Men hvor lenge kan hun holde på med dobbeltlivet uten at noen av de andre fatter mistanke? Det gjelder å finne et påskudd som er passe normalt og sannsynlig, og håpe på at resten av familien går på limpinnen.

Alison får hjelp fra regnskapsføreren Pauline Farnell (Lynda Bellingham) og venninnen Marion Riley (Sylvia Syms), og sammen starter de et firma som skal hjelpe mennesker samtidig som de sakte men sikkert gjør milliongevinsten enda større.

Humor i høysetet
Serien, som har originaltittelen ”At home with the Braithwaites”, er produsert av Yorkshire Television, YTV, som også står bak Storbritannias mest populære dramaserie, ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat), som går i NRK1 på lørdager.

Serien er i seks deler, og manuset er skrevet av Sally Wainwright som bruker mye humor i sin presentasjon av den eksentriske familien Braithwaite og deres leting etter den riktige veien i livet.

Første episode
Det er Alisons 40-årsdag, og familien arrangerer et overraskelsesselskap. Den yngste datteren Charlotte gir Alison et lodd i historiens første Eurolotteri. Alison vinner jackpotten på 38 millioner pund, men hun feirer ikke som en vanlig lottovinner. Hun tenker nøye gjennom tingenes tilstand og bestemmer seg for at hun vil gjøre noe fornuftig med pengene. Hjemme forteller hun bare at hun har fått seg jobb på et regnskapskontor. Livet er i ferd med å forandre seg for familien Braithwaite.

Britisk serie
Originaltittel: At home with the Braithwaites
Produsert av: Yorkshire Television
I rollene: Amanda Redman, Peter Davidson, Sarah Smart, Sarah Churm, Keeley Fawcett, Lynda Bellingham og Sylvia Syms
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
1. Familien Braithwaite består av David (Peter Davidson), Alison (Amanda Redman) og døtrene (f.v.) Sarah (Sarah Churm), Charlotte (Keeley Fawcett) og Virginia (Sarah Smart). (Foto: YTV)
2. Charlotte (Keeley Fawcett) velger ut lotteritallene. (Foto: YTV)
3. Alison (Amanda Redman) sjekker lotteritallene. (Foto: YTV)
4. Alison sammen med regnskapsfører Pauline (Lynda Bellingham, foran) og venninnen Marion (Sylvia Syms). (Foto: YTV)