Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 10. august 2009 kl 21.30 Film: Innesperret

Hundemannen

Kampsportsmesteren Jet Li spiller Danny the Dog. (Foto: Columbia TriStar)
Kampsportsmesteren Jet Li spiller Danny the Dog. (Foto: Columbia TriStar)
Den fryktede gangsteren Bart styrer Glasgows underverden med hard hånd. Han viser ingen nåde – verken for dem som skylder ham penger eller andre som han tilfeldigvis skulle mislike. Som beskyttelse bruker han Danny, en tretti år gammel mann som Bart har oppdratt til å bli en blodtørstig vakthund.

Danny (Jet Li) har, siden han var liten gutt, blitt holdt i fangenskap av gangsteren Bart (Bob Hoskins). Han vet kun å adlyde sin egen mester, og blir utnyttet av Bart som en nådeløs drapsmaskin, en lydig bodyguard og en sikker inntektskilde i brutale gladiatorkamper.

Kjærlighet og vold
Danny aner lite om livet og verden, bortsett fra den brutale tilværelsen Bart så grovt og grusomt har staket ut for han. Men da Danny snubler over den blinde pianostemmeren Sam (Morgan Freeman), opplever han godhet og omtanke for første gang.

Etter et plutselig forsøk på maktovertagelse i det kriminelle miljøet blir Danny skilt fra Bart og de andre gangsterne. Nå står han plutselig alene i en verden han ikke kjenner. Danny søker tilflukt hos Sam, hvor han langsomt finner seg til rette. Men Bart er ikke langt borte, og da han plutselig dukker opp, støter Dannys to verdener sammen på verst mulig måte.

Kampsportsmesteren Jet Li spiller Danny the Dog, som er foreldreløs og gjennom hele sin barndom ble trent til å tåle voldsom, fysisk smerte, som en blodtørstig vakthund, uten nåde og uten samvittighet. Oscarvinneren Morgan Freeman (Million Dollar Baby) er Sam, som gir Danny sjansen til et nytt liv. Men samtidig utsetter Sam seg selv og sin familie for en stor fare.

Amerikansk action (2005)
Originaltittel: Danny The Dog
Regi: Louis Leterrier
Produksjon: Columbia TriStar
I rollene: Jet Li, Morgan Freeman, Bob Hoskins, Kerry Condon, Vincent Regan, Dylan Brown og Tamer Hassan
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900