Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. april 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 5. april kl 19.30
Migrapolis

Musikere

- Det var som om himmelen åpnet seg! Slik beskriver Marilena Zlatanou sin første opplevelse av kormusikk i barndommens Hellas. Så ble da også denne musikkformen hennes store lidenskap og yrkesvalg i voksen alder. Gitaristen Jacob Young velger litt andre ord når han beskriver sitt intense forhold til jazz, mens familien Nhonzi fra Kongo også knytter musikk og himmel sammen. De ti familiemedlemmene i Nhonzi-familien bruker sangen til å prise Gud.

Familien Nhonzi består av mor, far og åtte barn i alderen seks til tjue år. I tre år har de reist rundt i Norge og forkynt evangeliet ved hjelp av afrikanske sanger som de har oversatt til norsk. Dette har de gjort som en takk for at de fikk komme hit til landet. Den første sangen de sang på norsk var en takksigelse til Gud, kong Harald og flyktningkontoret. Familien er aktive pinsevenner, og reporter Than-Tam Ngo blir med dem når de opptrer på et kjøpesenter og i et bedehus i Nittedal.

Jacob Young
Jacob Young mener jazzen er i ferd med å ta av i Norge. Selv har han sitt eget radioprogram på Radio Tango ved navn \"Vacuum\", der han forsøker å spre jazzens budskap ut til folket. Youngs tredje CD, \"Glow\", fikk nylig knallbra kritikker i de fleste avisene, og reporter Lotten Christiansen følger Jacob i de siste spennende timene før plateslipp og konsert på utestedet \"Blå\" i Oslo.

Marielena Zlatanou
Marilena er født i Hellas, men har bodd i Norge i 27 år. Hun brenner og lever for musikken, dirigerer flere kor, og er selv sanger. Hun holder konserter både i Norge og utlandet og har gitt ut flere plater både med korene hun dirigerer og som solist. Elevene hennes ved Moss Steinerskole sier at hun er strengere enn de andre lærerne, men at det betyr at de får til mer. Marilena er en energieksplosjon når hun dirigerer, og hun legger ikke skjul på at hun bruker alt hun har av krefter. Noen ganger kan det være vanskelig å holde bilen på veien hjem til Nesodden etter en øvelse! Og akkurat på Nesodden havnet hun rett og slett fordi hun falt for den første nordmannen hun traff, som hun selv sier. Reporter Carolina Maira Johansen har fulgt henne på øvelse og konsert.

NRK2 torsdag kl 19.30
NRK1 torsdag kl 23.50 og 7.4. kl 12.25

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)