Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 7. februar 2010 kl 23.00 Inspektør Lynley

Forskjellen på giftkjeks og pastinakk

Etterforsker Havers (Sharon Small) og inspektør Lynley (Nathaniel Parker) reiser til Lancashire i Nordvest-England. (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Havers (Sharon Small) og inspektør Lynley (Nathaniel Parker) reiser til Lancashire i Nordvest-England. (Foto: BBC Worldwide)
Handlingen i Inspektør Lynley flytter seg i kveldens episoden til en fredelig landsby i Lancashire, nordvest i England. Byens prest er død på mystisk vis og tilsynelatende dreier det seg om et giftmord.

Urtelegen Juliet Spence kommer i etterforskernes søkelys da det viser seg at hun har behandlet presten Robin Sage rett før han døde. Hun har derimot gitt ham en dose av den meget giftige medisinplanten giftkjeks i stedet for pastinakk.

Overlegg eller uhell?
Skjedde forvekslingen med overlegg eller ved et uhell – og hvem står bak?

Urtelegens lager viser seg å være lett tilgjengelig. Hvem i landsbyen som eventuelt har begått ugjerningen er dermed ikke like opplagt…

Konstabel Steve Shepards i det lokale politiet hjelper Lynley og Havers i etterforskningen. Han viser seg å være elskeren til Juliet Spence, og de må klare seg uten hans hjelp. Underveis blir et nettverk av belastende relasjoner rullet opp i den tilsynelatende søvnige landsbyen i Lancashire.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2000)
Originaltittel: The Inspector Lynley Mysteries/ Series 1
Kveldens episode: Missing Joseph
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med: Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers) m.fl.
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no