Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. mars 2013 kl 20.55 Riksforsamlinga

En ny og bedre valgordning


Are Kalvø arbeider videre med sin nye grunnlov. Han innser at han ikke forstår veldig mye av den norske valgordningen slik den er nå, og lager derfor en ny.

På Bislet Stadion testes ulike forutsetninger når fridrettsutøver Rachel Nordtømme må konkurrere i hekkeløp mot en svaksynt, en kort og en utrent.

Maktforskjeller
Are tester ut hvor gode folk i ulike landsdeler er til å påvirke de med makt. På Stortinget treffer han Bård Hoksrud (FrP), Heikki Holmås (SV), Trond Helleland (H), og Jette Christiansen (AP). I Alta og Arendal vil Are finne ut om folk i nord bør ha mer makt enn folk i sør, og utarbeider flere forslag til nye og bedre valgordninger.

Plutselig valg
Sammen med sine gode hjelpere tester han så ut den nye valgordningen som skal overraske folk. Og det gjør den – på Ikea. Der blir kundene ganske overrasket over at det plutselig er Stortingsvalg.

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.