Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. november 2002 kl 23.20 Sopranos

Senkveld med Sopranos

1.	Mafiasjefen Tony Soprano (James Gandolfini) er tilbake, like deprimert og irritabel som før. (Foto: Warner Bros.)
1. Mafiasjefen Tony Soprano (James Gandolfini) er tilbake, like deprimert og irritabel som før. (Foto: Warner Bros.)
Den kritikerroste og mye etterspurte dramaserien ”Sopranos” er endelig tilbake med nye episoder – nå på fredagskvelden på NRK1. Tony Soprano er deprimert, savner fuglene han ble så knyttet til og bestemmer seg for å gjøre nevøen Christopher til sin hjelpende hånd.

Tv-kritikerne var over seg av begeistring etter sesongpremieren på ”Sopranos” i september i USA. Nå kommer de helt nye episodene her på NRK1.

En bekymret Tony
Tony Soprano er bisk, paranoid og deprimert. Dette innrømmer han til og med til psykologen sin, dr. Melfi. Han håper også at endene vil komme tilbake til hagen hans, men uansett hva han legger ut av mat, klarer han ikke å lokke dem tilbake. Vi har tidligere sett at dr. Melfi mener at dette er et symbol på sorg over at barna hans begynner å bli store og vil forlate redet. Tony bekymrer seg også for at han skal få samme problemer med myndighetene som hans onkel Junior sliter med.

Christopher vet ikke at Tony vil ha ham nær seg fordi han ønsker at han skal bli hans nye fortrolige og høyre hånd i organisasjonen. I stedet er Christopher forbannet fordi han må kjøre rundt på Tony. At heroinkonsumet til Christopher har økt dramatisk, gjør verken humøret eller formen hans bedre. I kveld får han muligheten til å hevne drapet på faren, mens forloveden Adriana har fått seg en ny bestevenninne som kan vise seg å skape problemer for mafiafamiliens virksomhet.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City, og her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider, men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotikamisbruk og kaldblodige henrettelser.

Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi.

Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser ellers. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham, er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
I noen av rollene: James Gandolfini (Tony), Lorraine Bracco (Dr. Melfi), Edie Falco (Carmela), Michael Imperioli (Christopher), Dominic Chianese (Onkel Junior), Drea de Matteo (Adriana)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364