Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mai 2000 kl 22.30 Ultrukuke

Ultrukuke

NRK1 søndag 7. mai kl 22.30
Ultrukuke

Visetreff ved Akerselva

Det blir celebert visetreff på jazzklubben Blå ved Akerselva i kveld. Den svenske trubaduren Mikael Wiehe, visesangeren Alf Cranner og musikeren og komponisten Alfred Janson er Anne Grosvolds gjester i Ultrukuke.

Alf Cranner, som i fjor fikk Telemark fylkes kulturpris, har samarbeidet med Alfred Janson i mer enn tretti år. På tre av Cranner sine LP/CD-innspillinger har Janson vært arrangør og produsent i tillegg til studiomusiker. I vår har de sammen med Kåre Virud turnert med et viseprogram i Telemark. Og i sommer opptrer Alf Cranner og Alfred Janson på festivalen \"Viser ved kanalen\". Til gitar, trekkspill og melodika vil de to fremføre viser fra Cranner sitt rikholdige repertoar. Det omfatter egne tekster og melodier, men også viser som er laget i samarbeid med blant andre Alf Prøysen, Harald Sverdrup, Klaus Hagerup og Odd Børretzen.

Men før Cranner og Janson drar til visefestivalen ved Telemarkskanalen, tar de en tur innom jazzklubben Blå ved Akerselva. I Ultrukuke i kveld får vi høre litt av hva de skal presentere der. I år er det også Prøysen-jubileum. Alf Cranner kjente Alf Prøysen personlig og har også i mange år vært en viktig formidler av Prøysens viser. Dette vil Anne Grosvold snakke med ham om. Alfred Janson har skrevet en ny test som han vil rappe i programmet.

Wiehe - en modig artist
\"Nordens Bob Dylan\" er han blitt kalt den svenske visesangeren Mikael Wiehe. Han har vært en usedvanlig allsidig og produktiv artist. Bare i Sverige har han solgt over en million plater. Og hans samfunnsengasjement har kommet godt frem i tekstene. Nå er Mikael Wiehe, en av Skandinavias mest populære og betydningsfulle artister, aktuell med en ny CD - \"En sång till modet\". I Sverige har platen allerede rukket å bli kontroversiell på grunn av flere av tekstene. Mikael Wiehe er uredd. Senest i fjor høst sprengte nynazister en bombe utenfor huset hans i Malmø på grunn av hans meninger. På sin nye plate synger han indirekte om denne hendelsen. I kveld opptrer han på Blå hos Anne Grosvold i Ultrukuke.

NRK1 søndag kl 22.30

Prosjektleder: Arvid Esperø, tlf 23 04 91 76. mobil: 90 13 58 45
Programleder: Anne Grosvold, tlf 23 04 77 08

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41