Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. februar 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Musikk fra morgen til kveld


Livet fylles med musikk for 19-åringen Torstein. Han har fått plass i Norges beste brassband, Eikanger-Bjørsvik Musikklag. På folkehøyskolen er det musikk og kornettspilling hele dagen. Nå står sesongens første konkurranse for døra.

Siddis Brass blir Torsteins ilddåp i som musiker i elitedivisjonen. Det er slett ikke alle detaljer som er på plass i framføringen hans, og nervene begynner så smått å melde seg.

Gyda skal ut i arbeid etter fødselspermisjon. Men det er ikke enkelt å finne en jobb som lar seg kombinere med hobbyen som elitemusiker i brassband. Gyda er stjernesolist og vant til blodslit, skyhøyt press og beinhard konkurranse. Likevel er hun beskjeden på egne vegne. Når det gjelder å selge inn seg selv som arbeidstaker, har hun mye å gå på!

Tubaisten Magnus jobber lange dager som korpsdirigent og musikklærer. Han er engasjert i musikerne sine og gir alt på øvingene, men stiller krav og venter at alle skal øve seriøst. Det sosiale skal selvsagt ha sin plass i korpset, men det er en tid for alt, mener Magnus.

I denne andre episoden av "Korpsfiksert" blir vi kjent med Tone-Renée, som driver en tradisjonsrik musikkforretning. Som hornist i elitekorpset Eikanger-Bjørsvik har hun stor anseelse blant instrumentleverandørene. Nå blir hun og to andre av korpsets hornister invitert til en instrumentfabrikk i Frankrike for å teste ut nye prototyper.

Vi skal også møte noen av korpsets trofaste støttespillere. De er ildsjeler som er helt avgjørende for Eikanger-Bjørsviks suksess.

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte

, 815 65 900

Se også bilder lagt ut til seriestarten 18. februar