Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mars 2008 kl 19.55 Sirkusliv

Cirkus Arnardo drar nordover

Josef og elefantene Rany og Mandra. (Foto: NRK)
Josef og elefantene Rany og Mandra. (Foto: NRK)
Om ikke lenge drar Gloria Gärtner til hjembyen Wien, hvor hun skal føde. Men først skal hun, mannen Robert og deres tre barn være med på ferden nordover. Det skal selvsagt også de to elefantene deres, Rany og Mandra.

Sirkusdyrene spiser 50 tonn høy i løpet av en sesong. Akkurat hvor mange tonn som kommer ut igjen, er det ingen som nøyaktig vet.

Hva gjør de med all møkken? Det vet altmuligmann Jerzy Kret, som har fått oppdraget med å kvitte seg med etterlatenskapene til elefantene.

Flere prøvelser
Klovnen Jimmy Folco er også utsatt for prøvelser i det høye nord. Han får nemlig ikke inn sine elskede italienske tv-kanaler via satellitt. Noen høye fjell stenger for signalene. Må han slå seg til tåls med NRK og de arabiske programmene som flimrer over tv-skjermen?


Om Sirkusliv
I åtte episoder følger vi det opplevelsesfylte livet til Cirkus Arnardo. Vi møter blant annet den italienske klovnen Jimmy Folco og familien Gärtner fra Wien, som har med seg to indiske tungvektere i form av elefantene Rani og Mandjula.

Sesongen starter i vinterkvarteret i Lillesand og beveger seg så langt nord som til Alta, før sirkusfølget på om lag 90 personer har siste forestilling i Stokke i Vestfold.

Sirkusdirektør Arild Arnardo var kun syv år da faren, Arne Arnardo, skapte Cirkus Arnardo i 1949. Siden har Arild tilbrakt hvert sommerhalvår på veien sammen med artister, dyr og teltarbeidere. Nå er Arild 65 år, og sønnen Are og datteren Helen er i ferd med å overta mye av ansvaret for å skape magi i manesjen kveld etter kveld. Fjerde generasjon Arnardo er også på plass i form av Luigi på 7 år og Shannon på 5 år.

Serien er produsert av NRK Program riks i Bergen, som tidligere har laget seriene "Hospitalet" (2003) og "Oljeriket" (2006) i samme sjanger. Tre fotoregissører fulgte sirkuset i en bobil og levde sammen med dem det meste av sesongen 2007. På den måten kom kameraene og mikrofonene ekstra tett på de små og store drama som oppsto underveis.

Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland (2007)
Prosjektleder og regi: Ole Egil Størkson, tlf 928 68 451, ole.egil.storkson@nrk.no
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716,
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Episoden blir også sendt søndag på NRK3 kl 19.30.