Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. januar 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

En fengslende plan

Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) får hendene fulle i „Politiagentene
Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) får hendene fulle i „Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Nick Marek, en notorisk bankraner i Melbourne, er satt bak lås og slå. Rae, kjæresten hans, er på frifot og vil hjelpe ham i et rømningsforsøk. Angie er en fysisk topptrent agent i Melbourne-politiet. Hun har en plan om hvordan Rae kan uskadeliggjøres.

Angie infiltrerer Raes gruppe og forteller at hun er eks-fangevokter. Hun sier hun kan forsyne Rae med tegninger av fengslet og kopier av vaktrutinene. Rae gir Angie en pen belønning for tjenesten og ber henne holde seg i beredskap.

Så langt har Angie alt under kontroll.

Lillesøster Sam
Men bare så langt. På en eller annen måte klarer Angies nysgjerrige lillesøster Sam å rote seg bort i Raes gruppe. Storesøsters politiagentverden er for lokkende for henne til å holde
seg vekk.

Må Angie oppgi sin opprinnelige plan? Og i så fall, har hun en annen plan hun kan falle tilbake på?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane
Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) får hendene fulle i „Politiagentene“. (Foto: Beyond Distr.)