Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 24. november 2009 kl 21.10 Izü-tv

Elle i Operaen

Programleder Elle Gaup har inntatt operataket for å
Programleder Elle Gaup har inntatt operataket for å "forsame" litt av Norge (Foto:NRK)
Elle gjør som vanlig sitt for å "forsame" Norge. Nå står Den Norske Ballett og Opera for tur. Ballettdanser Kristian Alm må lære å fremføre sitt samiske oppdrag.

Til gjengjeld, må programlederen ikle seg riktige "operaklær". Det er tid for skjult kamera!

Ízüs fotograf, Vanja Ulfsnes, har funnet ut at Elle er utrolig overtroisk. Derfor utfordres hun til å sove i det gamle kriminalasylet i Trondheim som er kjent for å være byens mest hjemsøkte bygning. Vil hun klare å gjennomføre Hástalus?

For første gang i historien får vi se at Sametinget sprenges, men hvorfor? Hvem er den skyldige, og hva slags film er det Ole Mahtte og Nils Danel vil frem til denne gang?

Om serien
Elle Gaup er ny programleder i Izü-tv som er pusset kraftig opp siden forrige runde. I tillegg til musikkvideoer, filmkonkurranser og sketsjer, er det gjort opptak over hele landet på Izüs bærbare scene.

Kjente fjes og egenkomponert musikk.
Musikken er laget av den kjente samiske artisten rOlfFa som egentlig heter Rolf Morten Amundsen. Ronald Pulk som har laget sketsjene, er kjent fra både radio og tv. Ole Mahtte H. Gaup fra den samiske rapgruppen Duolva Duottar og Nils Danel Yaovi lager en filmkonkurranse til hvert program der de parodierer filmer.


Hástalus
Ikke nok med det, Izüs fotograf Vanja Ulfsnes sørger for at Elle må gjennom mange tøffe utfordringer i den faste spalten Hástalus. Du kan like godt lære deg det samiske ordet for "utfordring": H-Á-S-T-A-L-U-S. Ja, akkurat som i TV2’s Senkveld må programleder-Elle vise at hun er en tøffing. Kan hun gå på line, stå på vannski og tør hun å sove i et spøkelseshus?


Egenproduksjon, Samiradio, 2009
Prosjektleder: Vanja Ulfsnes: vanja.ulfsnes@nrk.no 93489273
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900