Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. januar 2009 kl 21.30 Life on Mars

Ensom gentlemann

Sam Tyler (John Simm) og Gene Hunt (Philip Glenister) er uenige om yrkesetikken. (Foto: BBC)
Sam Tyler (John Simm) og Gene Hunt (Philip Glenister) er uenige om yrkesetikken. (Foto: BBC)
Sam Tyler vekker oppsikt med sitt kvinnesyn og manerer blant de mannsjåvinistiske 70-tallskollegaene.

Mens kriminaletterforsker Sam er ærlig og redelig i sitt arbeid, er sjefen Gene Hunt en stor tilhenger av trusler og falske bevis.

Planter bevis
Dette fører til store samarbeidsproblemer under et avhør av den kriminelle Kim Trent. Gene gjør alt for å anholde Trent og prøver å plante bevis. Da setter Sam seg på bakbeina og løslater Trent, noe han aldri skulle ha gjort.

Mennene i 1973 fremstår som noen mannsjåvinistiske, tyggegummislafsende og kjederøykende griser. Som en moderne mann av 2006 sliter Sam med å tilpasse seg den nye verdenen med helt andre verdier og menneskesyn. Gang på gang forsøker Sam å vende tilbake til nåtiden uten å lykkes.

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som jobber hardt for å holde gatene i Manchester trygge. Etter en alvorlig bilulykke blir verden snudd på hodet. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no