Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. mars 2006 kl 22.30 Fremtiden kommer bakfra

Lad batteriet!

Jan Erik Hovden (Steinar Sagen) tar film-teamet med til havet for å gjøre opptak. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Jan Erik Hovden (Steinar Sagen) tar film-teamet med til havet for å gjøre opptak. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Jan Erik Hovden er kommet til trinn to i Hovdens metode: Lad batteriet. Dette skal selvfølgelig behandles behørig i motivasjonsfilmen, og andre episode bringer filmskaperen til havet.

Men både skarpe skjell og røde sko gjør det vanskeligere å lade batteriet enn først antatt.

Med såre føtter og Bjørn Borg-skoene på plass går turen til sønnen Marius’ skolefritidsordning. Her akter Jan Erik å sanke inn opptil flere gullkorn fra barnemunn. Hovden har nemlig noe å påpeke for sitt publikum: De mest kreative menneskene er ikke reklamefolka (som man kanskje skulle tro), men barna.

Jan Erik gjør sitt beste i å regissere barna, men blir forstyrret av en rampete gutts far. Han synes ikke å huske å ha gitt Hovden noen tillatelse til å filme sønnen hans? Til alt overmål viser den pirkete faren seg å være Marius’ fotballtrener. Og hvorfor tegner Marius et bilde av mamma og fotballtreneren – sammen?

I sitt ukentlige møte i Nakkeslengforeningen får medlemmene sjanse til bokstavelig talt å kaste sine bekymringer i søpla. Med hvert sitt batteri i lomma går de en ny og lykkeligere tid i møte: Dette kan være en funky dag å ha whiplash!

Om serien
Reklamemannen og ettbarnsfaren Jan Erik Hovden er sykmeldt med nakkesleng, og for første gang i sitt liv stopper han opp og tenker: Hva skal han bruke livet sitt til? Svaret er nærliggende: I egne øyne er han et stort kommunikasjonstalent, og nå vil han lage motivasjonsfilm for folk med samme handikap som han.

Med overdreven selvtillit går han i gang med opptakene – med seg selv både i hovedrollen og som kreativ leder. Hovdens mangel på selvinnsikt morer filmteamet, og arbeidsdagene på settet preges av svart humor og sarkasmer rettet mot hovedpersonen.

Hovden føler seg motarbeidet av sitt eget team, som like gjerne filmer coachens private ydmykelser som scener til motivasjonsfilmen. Filmteamets dokumentasjon blottstiller Hovden på det mest brutale når råmaterialet blir satt sammen til tv-serien "Fremtiden kommer bakfra"…

"Fremtiden kommer bakfra" er laget av Terje Rangnes (Fjortis, Egil og Barbara) og Sigmund Falch (Hallo i uken, UHU).

Egenprodusert satirisk komiserie i 6 episoder
NRK Drama
Manus: Terje Rangnes og Sigmund Falch
Regi: Terje Rangnes
Med: Steinar Sagen, Kaia Varjord, Kristin Zachariassen, Per Jansen, Tove Heyerdahl, Per Egil Aske, Hallvard Holmen, Jens Henrik Rage, Terje Rangnes og Sigmund Falch m.fl.
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41


LENKER
  • Kort introduksjon av "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om Jan Erik Hovden 
  • Skuespillerliste "Fremtiden i våre hender" 
  • Idé, manus og regi