Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. mai 2013 kl 19.00 Queen - Days of Our Lives

Dronninger i turbulens og harmoni


Musikkdokumentar i to deler om et av verdenshistoriens mest suksessfulle band. Her forteller medlemmene i bandet the Queen for første gang historien sin selv.

I 1971 gikk fire universitetsstudenter sammen om å lage et band. 40 år senere hadde bandet, som kalte seg Queen, sluppet 26 album og solgt 300 millioner plater i hele verden.

Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor og John Deacon er mer populære nå enn noensinne. Bandet har vært gjennom krangler, store hindringer, eventyrlig suksess, oppbrudd, og bunnløs tragedie. Queen blir ansett som et av verdens beste band med sin geniale musikk og legendariske live-opptredener på scener over hele kloden.

Deres egen versjon
For første gang er det bandet selv som forteller historien. De viser oss arkivklipp som aldri før har blitt vist, som illustrerer hvordan fire sterke, individuelle musikere kunne jobbe så bra sammen i fire tiår.

Det finnes ingenting halvhjertet med bandet Queen - noe som resulterte i de mest ekstreme oppturene og de mest katastrofale nedturene.

Dokumentaren er en fengslende og intelligent historie, fortalt med humor og smertefull ærlighet om bandlivet, musikken og mytene.

Britisk musikkdokumentar fra 2011
Produsert av BBC.
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, mobil: 41 50 67 47
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900