Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. mai 2013 kl 21.55 Detektimen: Mr. Whichers mistanker: Mordet i Angel Lane

En ny sak for Whicher


I en helt ny tv-krim møter vi igjen Jonathan "Jack" Whicher. Detektivskikkelsen bygger på en virkelig person, men i motsetning til den første filmen er mordsaken denne gang oppdiktet.

Vi befinner oss i viktoriatidens England i siste del av 1800-tallet. I den forrige filmen om Whicher gikk Scotland Yard-inspektøren på et kraftig nederlag i etterforskningen av drapet på en liten gutt. Han var hundre prosent sikker på å ha funnet drapskvinnen, men greide ikke å bevise det.

Når vi nå møter ham igjen, har han hatt et sammenbrudd og sagt opp sin stilling i politiet. Så støter han på en kvinne (spilt av Olivia Coleman) som trenger hjelp. Hennes 16 år gamle niese er savnet, og Whicher tar oppdraget som privatetterforsker. Snart viser det seg at det handler om en meget komplisert mordsak som bringer ham i konflikt med mektige samfunnskrefter og tidligere kolleger i politiet.

Modell
Jonathan "Jack" Whicher ble landskjent i Storbritannia på 1860-tallet, da han etterforsket en av de mest omtalte drapene i britisk kriminalhistorie. Han har senere vært inspirasjonskilde for flere berømte detektiver i engelsk litteratur.

Kate Summerscale skrev i 2008 en bestselger om Whicher. Boka lå til grunn for den første filmen, som NRK viste høsten 2012. Oppfølgeren er en frittstående og oppdiktet fortsettelse, men stadig med Paddy Considine i tittelrollen.

Britisk kriminalfilm (2013)
Originaltittel: The Suspicions of Mr. Whicher II: The Murder in Angel Lane
Produksjon: Hat Trick Productions for ITV
I hovedrollene: Paddy Considine og Olivia Colman
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900