Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. desember 2001 kl 20.00 Fremad marsj til Edinburgh Military Tattoo

Drilltroppens vei mot esplanaden

H.M.K. Gardes musikk- og drilltropp (Foto: Edinburgh Military Tattoo Press s
H.M.K. Gardes musikk- og drilltropp (Foto: Edinburgh Military Tattoo Press s
Musikk- og drillkontingenten i H.M.K. Garde har imponert publikum og tv-seere i flere år. Men det koster. Det viser denne dokumentaren, som er laget av Nitimens Rune Alstedt og fjernsynsunderholdningens Andreas Diesen. Det er en humoristisk skildring om mye svette, litt blod og noen tårer.

I januar i år begynte slitet. De nye gardistene befant seg på Evjemoen i 17 graders kulde. I august skulle de til Edinburgh Tattoo, og veien dit var ikke belagt med roser. Men slik måtte det være for disse staute unge menneskene som skulle representere Norge for over 100 millioner tv-seere i rundt 15 land.

Og hvis du tror at en norsk gardist alltid er en gutt, så tar du feil. Jentene har for lengst gjort sitt inntog, også i Gardens musikk- og drilltropp.

Bejublet av publikum
I programmet møter vi gardistene i alle mulige sammenhenger og begivenheter, og vi får en grundig innføring i hva det kostet dem av slit før de til slutt kunne stå på esplanaden i Military Tattoo. En måned med oppvisninger fulgte, og til sammen 240 000 fornøyde tilskuere bejublet våre gardister.

Munter dokumentar
Alstedt og Diesen har laget en munter dokumentar som vil glede korpsinteresserte i hele Norge, alle som har hatt en sønn eller datter i kongens klær og alle andre som år etter år lar seg imponere av dyktigheten og presisjonen til H.M.K. Garde.


Egenprodusert underholdningsprogram
Programledere Rune Alstedt og Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde (Legges ut på NRKs pressetjeneste på sendedato)
H.M.K. Gardes musikk- og drilltropp (Foto: Edinburgh Military Tattoo Press s