Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 2010 kl 22.10 Detektimen: Tause vitner

Populære patologer


I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land.

Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige - og vakre patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen, og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexansander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun ikke som en grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptisk til nybegynneren, men opplever at hun utfyller teamet perfekt.

Høyt spill
I den første episoden har Harry (Tom Ward) rykket ut til et dødsfall på et hesteveddeløp. Jockeyen ble drept idet hesten falt over ham. Jockeyklubben mistenker noen for å stå bak ulykken og tilkaller politiet. Det viser seg at det dreier seg om et høyt spill om store penger.

I etterforskningen må den nye praktikanten, Nikki (Emilia Fox) trå til, og selv med liten erfaring er hun seriøs og kreativ i oppgavene hun får.

Britisk krimserie fra 2004
Produksjon: BBC
Orginal tittel: Silent Witness, series 8.
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan og Gem Carmella m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900