Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. november 2002 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: Den store Gatsby

Fjerde film etter Fitzgeralds roman

Toby Stephens har rollen som Jay Gatsby og Mira Sorvino spiller Daisy Buchanan.
Toby Stephens har rollen som Jay Gatsby og Mira Sorvino spiller Daisy Buchanan.
Handlingen tar oss med til 1920-årene hvor den gåtefulle Jay Gatsby er et samlende element med sine ekstravagante selskaper. Kjærlighetshistorien mellom Gatsby og Daisy Buchanan fortelles gjennom den stille, sofistikerte observatøren Nick Carraway.

Nick Carraway (Paul Rudd) er fetteren til Daisy (Mira Sorvino). Han leier et lite hus like ved residensen til Jay Gatsby (Toby Stephens). På østsiden bor hans kusine som er gift med en mann Nick kjente fra studietiden, den styrtrike Tom Buchanan (Martin Donovan).

Nick blir fort venn med Gatsby, en mann som omgir seg med mystikk og som er kilde til rykter og sladder i miljøet. Ingen kjenner helt historien om hvordan han er blitt så rik, bortsett fra at hans formue er opparbeidet gjennom lysskye affærer.

De vet heller ikke at Gatsby bærer på et håp om at en spesiell person skal dukke opp i et av hans selskaper: Daisy Buchanan. For flere år siden forelsket han seg i henne. Den gangen var han en fattig gutt. Nå er han rik, og besatt av tanken på å få henne tilbake.

Fjerde i rekken
Denne tv-innspillingen er den fjerde filmatiseringen av Scott Fitzgeralds legendariske fortelling, som mange anser som den største i sin genre innenfor amerikansk litteratur.

Best kjent for publikum vil nok regissør Jack Claytons utgave av ”The Great Gatsby” være. Den ble laget i 1974, Francis Ford Coppola hadde manus, og i hovedrollene var Robert Redford som Gatsby og Mia Farrow som Daisy.

De to andre filmversjonene av ”The Great Gatsby” er fra 1926 og 1949.

Britisk-amerikansk film fra 2000
Regi: Robert Markowitz
I rollene: Mira Sorvino, Toby Stephens og Paul Rudd
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36