Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. juli 2010 kl 21.05 Millionær i forkledning

Hjelp til boligløse


Den tidligere toppsjefen i bilfabrikken Rover forlater sitt komfortable tilholdssted i Karibia for å hjelpe boligløse i Nord-England.

Kevin Morley som har hatt ansvaret for en omsetning på over 3 billioner pund, er vant til tøffe tak. Men så tøft som livet er for ungene til Neil, har Kevin neppe hatt det. De siste seks årene har de bodd i slumlignende boliger og mistet alle eiendelene sine etter veggdyrangrep.

Kevin finner en jobb som frivillig i CARIS, et boligprosjekt. Etter ti dager må han bestemme seg for hvordan hans generøse gave på en kvart million pund best kan komme de boligløse til gode. Det er nok til å forandre tilværelsen for en fattig familie, men forandringen i Kevins eget liv, blir minst like stor.


Om serien
Sommeren 2010 sender NRK1 seks nye episoder av serien "Millionær i forkledning", der en ekte millionær menger seg med folk som lever under fattigdomsgrensen. Målet er å gi en bit av sin formue til dem som trenger det mest.

Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. Filmteamet utgir seg for å lage en dokumentar, og etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Seriekonseptet ble utviklet av Stephen Lambert i 2006. "Millinoær i forkledning" finnes også i en amerikansk versjon. Dette er vaskeekte reality-tv, og som sådan har den skapt en del kontroverser.


Britisk realityserie i 6 avsnitt (3) 2009
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice

LENKER
  • Hjemmeside