Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. oktober 2000 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)

NRK1 søndag 1.oktober kl 18.30
Newton

Historien om en vombat-unge

I spesialen denne gangen handler det om hvordan en liten nyfødt vombat-unge overlever etter en påkjørsel av bil i nattemørket, takket være et australsk ektepar. Gailine og Rob har i løpet av de siste 15 årene reddet flere hundre vombat-unger etter liknende ulykker.

Vombat-ungen satt i pungen til moren da ulykken skjedde. Moren overlevde ikke sammen-støtet, og uten henne er ungen helt hjelpeløs. Den ville ikke greid seg lenge uten hjelp fra Gailine og Rob, som har ervervet seg god kunnskap om hvordan disse pungdyrene lever.

En vombat er et nesten meterlangt, klumpete, haleløst og kortbent dyr som lever fjernt fra våre himmelstrøk, blant annet i Australia. Den lille hårløse ungen vi skal følge, blir matet med pipette og pleiet etter beste måte. Ekteparet gjør alt de kan for at ungen skal overleve, både i form av mat og omsorg. Og litt etter litt skal den gjøres uavhengig av menneskelig hjelp og tilbakeføres til sitt naturlige miljø. Men vil den greie seg alene etter å ha blitt servert mat og fått alt tilrettelagt for seg?

Følg denne fascinerende historien og se hvordan det går når den bitte lille sårbare ungen vokser seg stor og sterk.

NRK1 søndag kl 18.30

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder og forteller: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
En liten nyfødt vombat-unge