Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juli 2008 kl 18.35 Eventyr på hesteryggen

En utfordring for både hester og barn

Eventyr på hesteryggen: Amelie er valgt til ny leder, og svaler seg i skyggen sammen med hesten Paradizo. (Foto: SVT)
Eventyr på hesteryggen: Amelie er valgt til ny leder, og svaler seg i skyggen sammen med hesten Paradizo. (Foto: SVT)
Rideturen for de sju ungdommene går videre gjennom et vakkert landskap og oppover bratte fjellsider. Haralds hest mister en sko, Amelie blir syk, og et uvær truer i horisonten.

Det er tidlig om morgenen. Alle barna er trette etter noen anstrengende dager. De spiser frokost mens de ser på dagens kart. Michael sover ved ett av bordene. De begynner å merke at turen tar på kreftene.

Rudi peker opp mot et høyt fjell. Det er dit de skal ri i dag. Fjellet er ca 2 000 meter høyt. Turen begynner, og det er litt småknuffing blant de slitne barna. De galopperer litt, og Rudi forteller at hestene puster tungt fordi det er så tynn luft så høyt oppe i fjellene.

De spiser lunsj, og etter lunsj ber Rudi dem om å sjekke hestenes hover og sko. Harald oppdager at hans hest har mistet en sko. Rudi ber ham om å lete etter den, for han kan sette
den på igjen dersom Harald finner den.

Det trekker opp til uvær, og Nisse ber de andre om å skynde seg ned fra fjellet. Vel nede begynner Klara å gråte og sier at hun ikke føler seg bra. Amelie gir henne en klem og bemerker at hun er varm. De to setter seg ned og hviler litt mens de andre rir videre.

Dagens gullmynt er festet rundt halsen på en av sauene. Barna skal omringe sauene med hestene sine og Nisse skal lete etter den sauen som har mynten.

Om serien
Sju svenske ungdommer mellom 12 og 14 år, 3 gutter og 4 jenter, begir seg ut på et rideeventyr i de spanske Pyreneene. Ferden går i Katalonia, det spennende og vakre landskapet som omkranser Costa Brava - "den ville kysten".

Svensk realityserie fra 2006
Originaltittel: Barbacka Äventyr – Katalonien
Produksjon: SVT
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no