Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. desember 2003 kl 20.30 Hotellet

Kjøkkenets ære står på spill

Adam (Martin Hestbæk) innbiller seg at en matanmelder er gjest på hotellet, og inspiserer selv kokkens (Søren Byder) gryter (Foto: Ole kragh-Jacobsen DR/TV2)
Adam (Martin Hestbæk) innbiller seg at en matanmelder er gjest på hotellet, og inspiserer selv kokkens (Søren Byder) gryter (Foto: Ole kragh-Jacobsen DR/TV2)
Når to damer dukker opp på hotellet, får Adam det for seg at den ene kommer for å anmelde maten i restauranten. Han er i fyr og flamme og får søsteren Julie til å trekke i uniform og servere. Og hvis kokken Jimmy kan diske opp med sin spesialitet, "Jomfruhummerbisque", skal han ikke angre på det.

Aminah tenker på å si opp. Hun er lei av å være stuepike, men Alice vet råd og overtaler Aminah til å bli på hotellet.

Nikolaj og Michael tar en dukkert i svømmehallen, og Nikolaj skjønner at Michael er homofil. Michael skal hente noen ting hos ekskjæresten, og Nikolaj tilbyr seg å kjøre ham. Møtet med Michaels ekskjæreste byr på en uventet overraskelse…

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Said: Samy Andersen
Michael: Sune Otterstrøm

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83